Original Sokos Hotel Seurahuone, Savonlinna

Saneeraus

Kohde

Hotelli Seurahuoneen vastaanotto ja aulatilat

Tilaaja

Original Sokos Hotel Seurahuone, Savonlinna

Ajankohta

Vuodenvaihde 2018–2019

Rakennus

Hotellirakennus
Aulatilojen ja vastaanoton saneeraus
n. 450 m²

Rakensimme Suomen hienoimman hotelliaulan Savonlinnan Sokos Hotel Seurahuoneelle

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan aulatilat ovat saaneet osakseen suurta huomiota, eikä suinkaan turhaan. Näyttävä ja avara tila kutsuu tervetulleeksi niin turistia kuin paikallista vierailijaa. Uusittu aula on osa hotellin kokonaisuudistusta, jonka toteutimme vuodenvaihteessa 2018–2019.

 

Aulaprojektin lähtökohdat

Savonlinnan Sokos Hotel Seurahuoneen aulaprojektin taustalla oli kaksi asiaa: tilan toiminnallisuuksia tuli uudistaa sekä parantaa estetiikkaa asiakkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.

Hotellihuoneet ja muut tilat olivat saaneet uudet pinnat ja sisustuksen. Seuraavaksi oli vuorossa tila, johon asiakas ensimmäisenä astuu eli hotellin aula ja vastaanottotiski.

Aikaisemmat kokemuksemme Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön eli RPT:n ammattitaidosta, kustannustehokkuudesta ja kokonaisvaltaisesti laadukkaasta työstä sinetöi päätöksemme.

– Kari Hänninen, Original Sokos Hotel

Sokos Hotel Seurahuone haki aulan rakennusurakan toteuttajaksi ensisijaisesti paikallista ja monipuolista rakennusalan yritystä, jonka laadukkaaseen työnjälkeen voitaisiin luottaa. Olennaista oli myös kustannustehokkuus ja kyky arvioida resursseja sekä materiaalitarpeita.

”Aikaisemmat kokemuksemme Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön eli RPT:n ammattitaidosta, kustannustehokkuudesta ja kokonaisvaltaisesti laadukkaasta työstä sinetöi päätöksemme”, Hänninen perustelee valintaa.

Aulaprojektin suunnitelmaa läpikäydessä Hänninen havaitsi tehneensä oikean valinnan rakennusprojektin toteuttajan suhteen.

”Ammattimaisuus ja kokemus vastaavista projekteista tulee nopeasti esille suunnitelman läpikäynnissä. Asiantuntija esittää tarkentavia kysymyksiä ja havaitsee mahdolliset puutteet suunnitelmasta. Niistä huomaa, onko yhteistyökumppanin osaaminen hallussa”, Hänninen vinkkaa.

RPT toi eteeni ratkaisukeskeisesti vaihtoehdot: tehdäänkö A, B vai C? Tätä arvostan ja pidän osoituksena ammattitaidosta ja asiakaslähtöisestä toimintamallista.

– Kari Hänninen, Original Sokos Hotel

Projektin eteneminen

Aulaprojekti oli mittava, sillä vain kaksi asiaa säilyi entisellään: hissit ja sisäänkäynti. Suuresta projektista huolimatta hotellin toiminta jatkui keskeytyksettä koko remontin ajan. Aulauudistuksen rakentamisen toteutus oli vastuullamme, Savonlinnan Rakennus- ja Peltityöllä. Projektissa käytettiin uusia, haastaviakin materiaaleja, joista ei suunnittelijalla ollut aikaisempaa kokemusta. Selvitimme ja ratkaisimme haasteita toteuttaessamme asiakkaan näköisen ja toivoman lopputuloksen.

”Ainahan sitä vanhaa purkaessa ja uudenlaisista materiaaleista rakentaessa tulee eteen yllätyksiä, jotka laittavat alustavat suunnitelmat uusiksi. Tällaisissa tilanteissa RPT toi eteeni ratkaisukeskeisesti vaihtoehdot: tehdäänkö A, B vai C? Tätä arvostan ja pidän osoituksena ammattitaidosta ja asiakaslähtöisestä toimintamallista. Tilaaja saa vaihtoehtoja asiantuntijalta, miten muuttuneessa tilanteessa voidaan toimia”, Hänninen kertoo.

Aulaprojektin lopputulos

Aulatilat valmistuivat aikataulun mukaisesti. Seurahuoneen uusitut aulatilat ja vastaanottopiste ovat saaneet osakseen ihastelua useasta suunnasta.

”Sujuvaa ja mielekästä yhteistyötä Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön kanssa. Työnjohto ja yrittäjä Jukka Raninen olivat aina tavoitettavissa. Heiltä löytyi aina aikaa rakennusprojektin tilaajalle. Koskaan ei syntynyt tunnetta, että joku siellä ajattelee, mitä se Hänninen tulee säätää”, Hänninen naurahtaa.

”Lopputulos on meidän, ja muidenkin tahojen mielestä, että Savonlinnan Sokos Hotel Seurahuoneen aula on Suomen hienoin hotelliaula”, Hänninen kiteyttää tyytyväisenä.

 

Kari Hänninen
Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin hotellinjohtaja
Original Sokos Hotel Seurahuone, Savonlinna