Asunto Oy Sortteerinmäki

LVI-työ
Sähkötyö

Kohde

Mustalammenkuja 12, Sortteerinlahti, Savonlinna

Tilaaja

Asunto Oy Sortteerinmäki

Ajankohta

2020–2021

Rakennus

Kerrostalo
Rakennettu 1974
40 asuinhuoneistoa

Huomioimme taloyhtiöiden asukkaiden projektiaikaista asumismukavuutta

Viihtyisällä Sortteerinlahdella sijaitsee Savonlinnan Isännöintikeskus Oy:n isännöimä kerrostalo, jonka LVIS-järjestelmät alkoivat olla elinkaarensa loppupäässä. Toteutimme kerrostalon LVIS-peruskorjauksen kokonaisurakkana taloyhtiön asukkaita huomioivasti.

 

LVIS-peruskorjauksen lähtökohdat

Asunto Oy Sortteerinmäen vuonna 1974 rakennetun kerrostalon alkuperäiset LVI- ja sähkötekniikat alkoivat olla käyttöikänsä loppupäässä, joten taloyhtiössä alettiin valmistautua LVIS-peruskorjauksiin.

”Taloyhtiön yhtiökokouksessa päätettiin, että peruskorjauksen toteutussuunnittelu LVI:n ja sähköjen osalta toteutetaan hankesuunnitteluraportin mukaan, joka eteni kokonaisurakan sekä erillisurakan toteuttajien kilpailuttamiseen” Savonlinnan Isännöintikeskuksen isännöitsijä Jukka Vasara kertoo urakan lähtökohdista.

Vaikka kustannuksilla on merkittävä rooli kilpailutuksessa, käydään keskustelua ja selontekoneuvotteluja usean toimijan kanssa ennen lopullista päätöstä urakan toteuttajasta.

”Pienemmillä paikkakunnilla kuulee helposti, jos jokin projekti ei ole mennyt aivan putkeen urakoitsijan osalta. Kilpailutuksessa hinta vaikuttaa eniten, mutta siitä huolimatta myös tarjouspyyntöön vastanneiden yritysten referenssit kiinnostivat meitä”, Vasara taustoittaa kilpailutusta.

RPT pystyi tarjoamaan kokonaisurakan kilpailukykyisimpään hintaan, jonka lisäksi vakuutuimme kuulemastamme palautteesta.

– Jukka Vasara, Savonlinnan Isännöintikeskus

Kilpailutuksen jälkeen taloyhtiön hallitus päätyi esittämään yhtiökokoukselle kokonaisurakan toteuttajaksi Savonlinnan Rakennus- ja Peltityötä eli RPT:tä. Monipuolisen rakennusalan yrityksen hyvä maine sekä aikaisemmat referenssit sinetöivät heidän lopullisen päätöksen.

”RPT pystyi tarjoamaan kokonaisurakan kilpailukykyisimpään hintaan, jonka lisäksi vakuutuimme kuulemastamme palautteesta. Halusimme toimia yhden toteuttajan kanssa, jonka Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö mahdollistaa monipuolisella osaamisella”, Vasara perustelee päätöstä.

Urakka on edennyt hyvin, suunnitelmien ja aikataulun mukaan.

– Jukka Vasara, Savonlinnan Isännöintikeskus

Korjaustöiden eteneminen

Yhteistyön sujuvuus on koettu erinomaiseksi projektin aikana. Urakka päästiin aloittamaan keväällä 2020 koronan aiheuttamasta häiriötilanteesta huolimatta. Taloyhtiön LVIS-peruskorjaus valmistuu 31.3.2021 mennessä.

”Urakka on edennyt hyvin, suunnitelmien ja aikataulun mukaan. Järjestelmällisyys ja tiedottaminen on toiminut erittäin hyvin. Jos jotain ongelmia ilmeneekin, RPT informoi niistä valvojalle ja tilaajan edustajille”, Vasara kertoo projektin toimivuudesta.

Kokonaisurakan tilaus osoittautui kannattavaksi valinnaksi. Alalla 27 vuotta työskennellyt isännöitsijä Jukka Vasara on nähnyt vuosien aikana useita putkiremontteja, joissa on aina ollut erillisurakoitsijat. Kokonaisurakointia pidetään jatkossa hyvänä vaihtoehtona.

”Yhteistyö on ollut sujuvaa. Meidän näkökulmastamme on vaivattomampaa asioida vain yhden toimijan kanssa. Tiedonkulku on saumaton, eikä vääntöjä rajapinnoissa pääse edes syntymään asiansa osaavan urakoitsijan kanssa, joka pystyy huolehtimaan aikatauluissa pysymisestä”, Vasara kertoo kokemuksistaan.

Erityisen hyvää on ollut työmaan siisteys koko projektin ajan. Tämän ovat havainneet taloyhtiön asukkaatkin, jotka myös ovat antaneet hyvää palautetta remontin toteuttajasta.

– Jukka Vasara, Savonlinnan Isännöintikeskus

Taloyhtiön asukkaiden huomioiminen korjaustöiden aikana

Taloyhtiön asukkaiden tyytyväisyys on ensisijaisen tärkeää. Panostamalla työmaan siisteyteen, taloyhtiön asukkaiden asumismukavuus säilyy remonttiurakan aikana mahdollisimman korkeana.

”Erityisen hyvää on ollut työmaan siisteys koko projektin ajan. Tämän ovat havainneet taloyhtiön asukkaatkin, jotka myös ovat antaneet hyvää palautetta remontin toteuttajasta”, Vasara kiittelee niin omasta kuin Sortteerinmäen asukkaiden puolesta.

”Aikaisemman kokemukseni mukaan putkiremonteissa on syntynyt runsaasti pölyä, vaikka kuinka on yritetty ylläpitää siisteyttä. RPT on panostanut siisteyteen erityisen paljon asumismukavuuden säilyttämiseksi korjaustyön aikana”, Vasara perustelee hyviä kokemuksiaan.

 

Jukka Vasara
Isännöitsijä
Savonlinnan Isännöintikeskus